INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

impeachment

2020.02.06. 10:47

Megerősödve indulhat neki újraválasztási kampányának Donald Trump

Győzelmi beszédre készült csütörtök hajnalban Donald Trump, miután az amerikai szenátus mindkét vádpontban felmentette az impeachment eljárás alá vont elnököt. Trump megerősödve került ki a perből, ami újabb csapás demokrata pártbeli ellenfelei számára.
2020.02.06. 06:35

Felmentették Donald Trumpot, aki ezután nekiment Romneynak

Az amerikai szenátusban felmentették az amerikai elnököt az ellene folytatott alkotmányos felelősségre vonási eljárásban felhozott két vádpont alól. Trump azzal viccelődött, hogy örökké elnök marad, és keményen támadta pártja egyetlen, demokratákkal szavazó politikusát.
2020.02.06. 00:03

Ünnepelhet Donald Trump, elbukott az Impeachment

Az amerikai szenátusban szerda este felmentették Donald Trump amerikai elnököt az ellene folytatott alkotmányos felelősségre vonási eljárás keretében felhozott két vádpont - a hatalommal való visszaélés és a kongresszus akadályozása - alól, az elnök hivatalban marad.
2020.02.01. 09:46

Nagy csapás a Trump elleni eljárásban

Az amerikai szenátusban leszavazták a demokratákat, nem lesznek tanúk a Donald Trump elnök ellen folyó alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) felső házi tárgyalásán.
2020.01.30. 11:39

Impeachment-eljárás: elérkezett a "kérdéses" szakasz

"Kérdéses" szakaszába ért a Donald Trump amerikai elnök ellen folyó alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) szenátusi tárgyalása szerdán: a vád és a védelem képviselői kérdésekre válaszoltak, amelyek elsősorban a lehetséges tanúkra és az impeachment-eljárás alkotmányosságára vonatkoztak.
2020.01.23. 14:29

Heves vitával indult Trump ügye

Megkezdődött a Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) szenátusi tárgyalásának érdemi része. A demokraták három napon keresztül érvelhetnek vádjaik mellett.
2020.01.19. 08:56

Először reagáltak Trump ügyvédei

Alkotmánysértőnek minősítette a kongresszusi vádeljárásban (impeachment) a Donald Trump ellen megfogalmazott vádakat az amerikai elnök védelmét ellátó jogászcsoport, amely úgy foglalt állást, hogy az eljárás beavatkozást jelent az idei választásokba, és durva támadást intéz az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő joga ellen.
2020.01.17. 10:28

Furcsa dolgokkal startolt a Donald Trump elleni per

Az amerikai történelemben ősinek számító furcsa hagyományokkal kezdetét vette a Donald Trump elleni vádeljárás. Közben egy kormányzati ellenőrző-szerv szerint a Fehér Ház jogtalanul tartotta vissza az Ukrajnának szánt katonai segélyt, ami a vádeljárás egyik központi kérdése.
2019.12.19. 19:39

Szakértő: Trump-ügyben mostantól az ellenkezője fog történni, mint ami eddig volt

Mindkét vádpontban jóváhagyta az amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonásának elindítását a washingtoni képviselőház. A demokraták által megszavazott határozat szerint Donald Trump visszaélt a hatalmával és akadályozta a kongresszus munkáját. Az eljárásról és annak lehetséges következményeiről Frank Tibor, az ELTE Amerikanisztika Tanszékének tanára beszélt az InfoRádióban.
2019.12.19. 05:45

Döntöttek: felelősségre vonják Donald Trumpot

Az amerikai képviselőház megszavazta, hogy Donald Trump elnököt felelősségre vonják az ellene felhozott mindkét vádpontban, a hatalommal való visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása miatt, és ezzel döntött az elnök elmozdítását célzó alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) lefolytatásáról.
2019.12.18. 20:12

Amerika szeme a képviselőházra szegeződött

Megkezdődött az amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonásával kapcsolatos vita szerdán a képviselőházban. Felszólalt többek között Jim McGovern és Tom Cole, valamint Nancy Pelosi, és először nyilatkozott a témában Mike Pence alelnök.
2019.12.18. 11:34

Trumpot vagy a salemi boszorkányokat érte több igazságtalanság?

Néhány órával az amerikai elnök elleni vádeljárás várható megindítása előtt az Egyesült Államokban több városban is tüntetők vonultak az utcákra, az elnök elmozdítását követelve. Néhány helyen azonban Donald Trump híveivel kellett szembenézniük.
2019.12.18. 06:49

Eljött Donald Trump kritikusainak nagy napja

Szerdán szavaznak az amerikai képviselőházban a Donald Trump amerikai elnök ellen indítandó alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) megindításáról, miután a házszabályokkal foglalkozó bizottság kedden este, egész napos maratoni vita után megszavazta az eljárási rendet is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018