eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Egy amerikai netszolgáltató már blokkolja a Facebookot és a Twittert

Az ügyfelek többsége panasszal élt, amiért a két közösségimédia-platform letiltotta Donald Trump elnök fiókjait.

Az észak-idahói Your T1 WIFI nevű internetszolgáltató úgy döntött, hogy szerdától blokkolja a Facebookot és a Twittert ügyfelei számára, miután sokan panaszkodtak a platformokon működő cenzúráról – írja a Breitbart. A lépés nem sokkal azután történt, hogy Donald Trump fiókját örökre letiltotta a Twitter, és a Facebook is határozatlan időre zárolta a hozzáférését.

„Tudomásunkra jutott, hogy a Twitter és a Facebook cenzúrázza ügyfeleinket és az információkat” – írta a szolgáltató az ügyfeleknek írt levelében, és mivel túl sok ügyfél kéri a webhelyek blokkolását arra hivatkozva, hogy nem szeretné, ha megjelenne a számítógépén, ezért az összes ügyfél számára elérhetetlenné teszi a Facebookot és a Twittert, hacsak egyénileg nem fordulnak a céghez, hogy hozzáférést kérjenek.

A cég állítása szerint az ügyfelek kétharmada kértea a blokkolást. A szolgáltató jelezte, nem helyesli sem a cenzúrát, sem a verseny megszüntetésére tett kísérleteket sem, példaként említve a Parler konzervatív közösségi oldal esetét.

„A társaságunk nem hisz abban, hogy egy weboldalnak vagy egy közösségi oldalnak joga van cenzúrázni a tartalmat, közzétenni, majd elrejteni az információkat”– áll a Your T1 WIFI közleményében.

A cég viszont megerősítette, hogy azoknak az ügyfeleknek, akik ezt kérik, nem blokkolják a hozzáférésüket a Facebookhoz és a Twitterhez.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×