eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, az ellenzéki jobbközép Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetője egy milánói szavazóhelyiségbe érkezik az európai parlamenti (EP) választáson 2019. május 26-án. Az Európai Unió tagországaiban május 23. és 26. között választják meg az EU törvényhozásának képviselőit. Olaszországban az európai parlamenti választásokkal együtt polgármester-választást is tartanak számos településen, valamint Piemontban regionális választást rendeznek.
Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro

Silvio Berlusconi koronavírusos

A 83 éves volt olasz miniszterelnök hiába költözött távolabb márciusban a járvány sújtotta északi területektől.

Berlusconi pozitív tesztjéről stábja számolt be egy közleményben - írta a Reuters. Jelenleg otthoni karanténban van, Milánóhoz közeli arcorei házából folytatja a munkát. A Hajrá Olaszország (Forza Italia) párt vezére segíteni fogja a párt jelöltjeinek kampányait a szeptemberben tervezett helyi választások előtt.

Az olasz politikus, aki szeptember végén tölti be a 84. életévét, tünetmentes, jól van.

Silvio Berlusconi 30 éves barátnőjével még márciusban lánya dél-franciaországi, Valbonne-i kastélyába költözött, de augusztus utolsó hete óta már ismét Ancoréból dolgozik.

Már augusztus 25-én is vírustesztnek vetette alá magát, azután, hogy közeli barátjával, Flavio Briatore vállalkozóval Szardínián találkozott, aki később betegnek bizonyult.

Az olasz pártok vezetői gyors gyógyulást kívántak a volt négyszeres kormányfőnek. A baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára, Nicola Zingaretti hangsúlyozta, Silvio Berlusconi számos küzdelmet vívott életében, és most is küzdeni fog.

A jobboldali koalícióból Matteo Salvini, a Liga vezetője ölelését küldte Silvio Berlusconinak. Az Olasz Testvérek (FdI) elnöke, Giorgia Meloni közösségi oldalán azt írta, Berlusconi többször bizonyította, hogy "igazi oroszlán, aki ezen a próbatételen is túl fog jutni".

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×