INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

koronavírus

észak-macedónia

balkán

Védőmaszkos utas a belgrádi Nikola Tesla repülőtér egyik utasfelvételi pultjánál 2020. május 21-én. A szerb hatóságok enyhítettek a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorításokon, de a repülőtérre csak érvényes jeggyel rendelkezők léphetnek be, ahol kötelező a védőmaszk és a fertőtlenítőszerek használata.

Soha nem látott mértékben nő a fertőzöttek száma Észak-Macedóniában

Infostart

A Nyugat-Balkán többi országában egyre többen gyógyulnak meg, és a napi fertőzöttek száma is elenyésző.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 2790-ről 2915-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Venko Filipcse egészségügyi miniszter arra kérte a sajtót, hogy ne jelentessen meg nem megerősített híreket a járványügyi helyzettel kapcsolatban, mondván, hogy pánikkeltésre semmi ok. Mint mondta, valóban megnőtt a napi új fertőzöttek száma, de a számokról az illetékesek a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is tájékoztatják a közvéleményt, nincs szükség találgatásokra. A fertőzöttek számát az előírások betartásával lehet csökkenteni - tette hozzá.

Szerbiában szombatról vasárnapra 11 667-ről 11 741-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában jelentősen nőtt a gyógyultak száma a nyugat-balkáni országban, míg egy napja 6931 gyógyultról számoltak be az illetékesek, vasárnap már 11 056 gyógyult szerepel a nyilvántartásban. Ezt azt jelenti, hogy az aktív esetek száma 437. A koronavírus-járvány március közepi kitörése óta 248-an haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe.

Koszovóban egy nap alatt 1158-ról 1194-re emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Eddig 31-en haltak bele a betegség szövődményeibe. Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 2610-ről 2641-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Felmérések szerint

az országban a koronavírus-járvány miatt legalább 70 ezren maradtak munka nélkül,

pontos adatok azonban nincsenek, mert azokról, akik nem bejelentett munkahelyen dolgoztak, nincsenek információk.

Montenegróban több mint egy hónapja nem jegyeztek fel új fertőzést, ezért a kormány jóváhagyta az érettségi bálok megtartását. A június végén esedékes bulikon azonban be kell tartani az elővigyázatossági előírásokat - például a legalább egyméteres távolságot egymástól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018