eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Biztonsági őr áll a pekingi Tiltott Város Palota Múzeum bejárata előtt a legfőbb politikai tanácsadó szervnek számító Kínai Népi Politikai Konzultációs Konferencia (KNPTT) záróülése idején 2020. május 27-én. A KNPTT a kínai parlament népfront jellegű tanácsadó testülete, amelynek ülésezése párhuzamosan halad a törvényhozás, az Országos Népi Gyűlés évenkénti ülésszakával.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Nagy bejelentést tett Kína a koronavírus elleni oltóanyagról

Kína "globális közkinccsé" tenné az új típusú koronavírus elleni oltóanyagot, amikor a vakcina sikeres kutatást és klinikai teszteket követően készen áll majd az alkalmazásra - jelentette be a kínai tudományos és technológiai miniszter Pekingben.

A miniszter hangsúlyozta továbbá, hogy szorosabb nemzetközi együttműködésre lenne szükség az oltóanyag-fejlesztés, a klinikai tesztek, valamint a vakcina alkalmazásának terén. A kínai kormányzat kommunikációs irodája vasárnap úgynevezett fehér könyvet adott ki, amelyben Peking a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos állásfoglalását ismertette, tagadva, hogy a kínai hatóságok késleltették a járvány kezdeti szakaszában a nemzetközi közösség tájékoztatását.

A dokumentum szerint a kínai járványügyi központ vezetője január 4-én telefonon tájékoztatta amerikai kollégáját a Kínában megjelent, tüdőgyulladással járó vírusjárványról, egy nappal azt követően, hogy a közép-kínai Vuhan városának egészségügyi hatóságai jelentést tettek közzé az ismeretlen eredetű tüdőgyulladás-járványról, és 44 esetről számoltak be. A fehér könyv arra is kitér, hogy

Kína január 3-ától rendszeresen osztotta meg legfrissebb információit a járványról az Egészségügyi Világszervezettel, az érintett országokkal, szervezetekkel.

Bár a fehér könyvben nem esik szó róla, de megfigyelők szerint a dokumentum válasz lehet arra a január 3-án az AP amerikai hírügynökség által közzétett jelentésre, miszerint Kína több mint egy hétig nem bocsátotta a WHO rendelkezésére a vírus genetikai térképét, miután azt már három különböző kormányzati laboratórium is megfejtette.

Az AP az Egészségügyi Világszervezet januári belső üléseiről készült felvételek alapján továbbá azt írta: Kína ezt követően még legalább két hétig vonakodott megosztani a WHO-val a betegek részletes adatait. Az AP szerint miközben a világszervezet nyilvánosan dicsérte Kínát a koronavírus-járványra adott gyors válasza, nyitottsága és készséges együttműködése miatt, a színfalak mögött valójában jelentős frusztrációt okoztak a késések és hiányos információk.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×