eur:
394.14
usd:
363.2
bux:
65604.59
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

A völgy fogságában: „itt alighanem mindenki fertőzött”

Jól érzi magát, de egyelőre nem jöhet haza az a magyar, aki egy tiroli karanténban rekedt. A férfi azt mondja: a településen valószínűleg mindenki fertőzött.

Az anonimitást kérő magyar férfi Ischglben reked, ami az egész ausztriai fertőzéshullám gócpontja. Elmondása szerint négy faluval vannak egy karanténban. Kijárási tilalom van érvényben, a völgyet senki sem hagyhatja el, kizárólag boltba és gyógyszertárba lehet járni.

A Privátbankár.hu-nak adott interjúban azt is közölte, hogy bár hivatalosan semmilyen információt nem kapnak, a szállása megoldott, és az őt foglalkoztató étterem bőségesen ellátja, továbbá a munkaviszonya is megmaradt.

A férfi szerint a település lakóit nem tesztelik, mert 90 százalékra veszik a hatóságok, hogy betegek az ott tartózkodók. A magyar férfi pár hete folyamatos megfázásokkal küzd, elmondása szerint komolyabb tünetet nem észlelt. Információ szerint van néhány idős beteg, akik nagyon rossz állapotban vannak, de az ott dolgozók zöme fiatal.

Arról is számot adott, hogy az orvosok csak a súlyos esetekhez mennek, a völgyben rekedt emberek, a helyiekkel ellenében, nehezen viselik a bizonytalanságot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×