eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

A völgy fogságában: „itt alighanem mindenki fertőzött”

Jól érzi magát, de egyelőre nem jöhet haza az a magyar, aki egy tiroli karanténban rekedt. A férfi azt mondja: a településen valószínűleg mindenki fertőzött.

Az anonimitást kérő magyar férfi Ischglben reked, ami az egész ausztriai fertőzéshullám gócpontja. Elmondása szerint négy faluval vannak egy karanténban. Kijárási tilalom van érvényben, a völgyet senki sem hagyhatja el, kizárólag boltba és gyógyszertárba lehet járni.

A Privátbankár.hu-nak adott interjúban azt is közölte, hogy bár hivatalosan semmilyen információt nem kapnak, a szállása megoldott, és az őt foglalkoztató étterem bőségesen ellátja, továbbá a munkaviszonya is megmaradt.

A férfi szerint a település lakóit nem tesztelik, mert 90 százalékra veszik a hatóságok, hogy betegek az ott tartózkodók. A magyar férfi pár hete folyamatos megfázásokkal küzd, elmondása szerint komolyabb tünetet nem észlelt. Információ szerint van néhány idős beteg, akik nagyon rossz állapotban vannak, de az ott dolgozók zöme fiatal.

Arról is számot adott, hogy az orvosok csak a súlyos esetekhez mennek, a völgyben rekedt emberek, a helyiekkel ellenében, nehezen viselik a bizonytalanságot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×