INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

tirol

koronavírus

ausztria

betegség

A völgy fogságában: „itt alighanem mindenki fertőzött”

A völgy fogságában: „itt alighanem mindenki fertőzött”

Infostart

Jól érzi magát, de egyelőre nem jöhet haza az a magyar, aki egy tiroli karanténban rekedt. A férfi azt mondja: a településen valószínűleg mindenki fertőzött.

Az anonimitást kérő magyar férfi Ischglben reked, ami az egész ausztriai fertőzéshullám gócpontja. Elmondása szerint négy faluval vannak egy karanténban. Kijárási tilalom van érvényben, a völgyet senki sem hagyhatja el, kizárólag boltba és gyógyszertárba lehet járni.

A Privátbankár.hu-nak adott interjúban azt is közölte, hogy bár hivatalosan semmilyen információt nem kapnak, a szállása megoldott, és az őt foglalkoztató étterem bőségesen ellátja, továbbá a munkaviszonya is megmaradt.

A férfi szerint a település lakóit nem tesztelik, mert 90 százalékra veszik a hatóságok, hogy betegek az ott tartózkodók. A magyar férfi pár hete folyamatos megfázásokkal küzd, elmondása szerint komolyabb tünetet nem észlelt. Információ szerint van néhány idős beteg, akik nagyon rossz állapotban vannak, de az ott dolgozók zöme fiatal.

Arról is számot adott, hogy az orvosok csak a súlyos esetekhez mennek, a völgyben rekedt emberek, a helyiekkel ellenében, nehezen viselik a bizonytalanságot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Forrás: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018