INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

koronavírus

kína

karantén

hotel

összeomlott

Áldozatokat keresnek a romok alatt mentők Csüancsouban 2020. március 8-án, miután összedőlt egy hatszintes, a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt karanténként használt szálloda a délkelet-kínai Fucsien tartományban fekvő városban. Legalább tíz ember életét vesztette, huszonhárom személyt eltűntként keresnek.

Valóságos csoda történt az összeomlott karantén-hotel romjainál

Infostart / MTI

Ötvenkét óra elteltével mentettek ki egy anyát és tízéves kisfiát a délkelet-kínai Fucsien tartományban szombat este összeomlott, karanténnak használt szálloda romjai alól.

A mentésben dolgozók által kedden közzétett videofelvételen látszik, ahogy a Csüancsou városában történt szerencsétlenség helyszínén a két túlélőt kihúzzák az épület romjai közül. A kisfiú és édesanyja tartózkodási helyét hétfőn éjjel sikerült meghatározni, és további három órányi kemény munkával sikerült őket kiszabadítani.

A szerencsétlenség halálos áldozatainak száma keddre 18-ra emelkedett, az épület által maga alá temetett 71 emberből 12-t továbbra sem találnak. A helyi hatóságok szerint a körülbelül 80 ember tartózkodott a többemeletes épületben, amikor az összeomlott - közülük 58-an voltak karanténba helyezve az új koronavírus okozta járvány miatt -, és a baleset bekövetkezte után kilencen tudtak maguktól kimenekülni.

A baleset okát továbbra is vizsgálják, bár

a gyanú szerint a szálloda földszintjén lévő két szupermarket felújítási munkálatai vezethettek az épület összeomlásához.

A tulajdonost rendőri felügyelet alá helyezték.

A Hszincsia Express Hotel 2018 júniusában nyílt meg, és összesen 80 vendégszobával rendelkezett. Az új típusú koronavírus-járvány miatt a szállót átmenetileg arra használták, hogy itt különítsék el és tartsák orvosi megfigyelés alatt a járvány sújtotta külföldi térségekből Kínába visszatérőket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Lin San-csuan
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018