INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

koronavírus

dél-korea

kína

Védőruhát viselő egészségügyi alkalmazottak fertőtlenítenek a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elleni védekezésül egy szöuli bevásárlóutcában 2020. február 27-én.

Koronavírusban Dél-Korea megelőzte Kínát

Infostart / MTI

Százával igazolják az újabb megbetegedéseket. Az orvosokat aggasztja, hogy egy visszaesőt is találtak.

Dél-Koreában már több az új koronavírusos beteg, mint Kínában a szombaton közzétett adatok alapján.

Egy nap alatt 594 újabb betegről derült ki, hogy megfertőzte a vírus Dél-Koreában, míg Kínában 427-ről.

A dél-koreai fertőzöttek száma 2931-re emelkedett, a betegségben elhunytaké pedig 13-ról 16-ra. Az ország a négyfokozatú skálán immár a legmagasabb szintűre, vörös színűre emelte a "járványriadót".

Dél-Koreában január 3-a óta 85 ezer embert vizsgáltak meg koronavírus-fertőzés gyanújával.

Közben Kínában ismét emelkedett a bizonyítottan fertőzöttek napi száma. Míg csütörtökön 318 új esetet jelentettek, addig pénteken 427-et - adta hírül a kínai egészségügyi hatóság.

A megerősített esetek száma 79 ezer 251-re emelkedett.

A kór miatt pénteken 47 beteg hunyt el, a halottak száma a szárazföldi Kínában 2835-re emelkedett. Az újabb 47 halott közül 37-tel Vuhanban végzett a járvány. A városban előző nap 28-an haltak bele a kórba.

Irán miatt aggódnak

Ausztrália szombaton bejelentette, hogy megtagadja a beutazást az országba Iránon keresztül érkező külföldi állampolgárok előtt. A döntés értelmében az Iránból érkezőknek március 1-től 14 napot egy másik országban kell tölteniük, mielőtt a szigetországba léphetnének.

Greg Hunt ausztrál egészségügyi miniszter úgy vélte, jelenleg nagyon sok felderítetlen vírusfertőzött van Iránban, akiket nem tartóztatnak fel az iráni repülőtereken.

Pénteken a BBC iráni egészségügyi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy

Iránban már legalább 210 ember életét követelte a járvány,

noha az iráni egészségügyi minisztérium szóvivője cáfolta az értesülést. Kianus Dzsahánpúr előzőleg arról számolt be, hogy csütörtök estig bezárólag 34-re nőtt az országban a koronavírus halálos áldozatainak a száma, 388-ra a fertőzötteké.

Szakértők attól tartanak, hogy az iráni kormány nem biztos a dolgában, hogy miként kellene kezelni a ragály rohamos terjedését.

Szombaton a bahreini hatóságok bejelentették: büntetőeljárást kezdeményeznek azok ellen, akik a járvány felbukkanása óta Iránból tértek vissza, és nem vizsgáltatták ki magukat.

A bahreini belügyminisztérium szerint a vírus iráni felbukkanása előtt nem sokkal több mint 2000 ember tért vissza a szigetországba a síita államból, és közülük eddig csak 310 jelentkezett kivizsgálásra.

A bahreini egészségügyi minisztérium pénteken közzétett adatai szerint a hozzávetőleg másfélmilliós királyságban 38 fertőzött van.

Pénteken António Guterres ENSZ-főtitkár levélben egy, a nők helyzetéről szóló, március 9-én, New Yorkban megrendezendő konferencia lerövidítését javasolta. Stéphane Dujarric, a főtitkár szóvivője szerint Guterres a kialakult egészségügyi helyzet miatt döntött így, miután egyeztetett a világszervezet egészségügyi hatóságaival és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértőivel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018