INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

soros györgy

ceu

oktatás

egyetem

Berlin, 2017. június 8.Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini sajtóértekezletre érkezik 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Egymilliárd dollárból oktatási hálózatot alapít Soros György

Infostart

Új globális egyetemi rendszert épít ki a filantróp, hogy a klímaváltozás és a populizmus ellen harcoljon.

A Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat (Open Society University Network - OSUN) létrehozását a davosi Világgazdasági Fórumon jelentette be a magyar származású milliárdos befektető.

„Az OSUN egyedi lesz. Nemzetközi platformot kínál majd az oktatás és a kutatás számára. Az első szakaszban szorosabban kapcsolódik össze meglévő hálózat. A második szakaszban megnyitjuk ezt a hálózatot más intézmények számára, amelyek csatlakozni akarnak, alig várják ezt és képesek is rá” - mondta beszédében.

A CEU-t említette példaként, hogy milyen egyetemeket szeretnének létrehozni, de hozzátette, ez az egyetem magában nem elég erős ahhoz, amilyen intézményekre a világnak szüksége van. Az OSUN egyik központja a CEU lesz, a másik a Bard College, de amerikai, bangladesi és kirgizisztáni iskolákkal is kapcsolatuk lesz. Soros György egymilliárd dollárt fordít a célra, de további partnereket és támogatókat keres. Kiemelte, az OSUNT élete legfontosabb projektjének tartja.

Úgy vélte, ilyen egyetemekkel vehetik fel a harcot a klímaváltozás, valamint a populizmus és nacionalizmus ellen.

Beszédében hosszan foglalkozott a világpolitika aktualitásaival, Donald Trumppal, az amerikai elnökválasztással, az Iránnal fennálló konfliktussal, Hszi Csin-ping kínai elnökkel és a kereskedelmi háborúval is.

Nyitókép: CLEMENS BILAN
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018