eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Martin Lacey brit állatidomár fellépése a 43. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál gálaestjén, 2018. január 22-én Monacóban. A városállamban évente rendezett cirkuszverseny idén január 27-ig tart.
Nyitókép: Yann Coatsaliou

Nagyot lépett az állatvédelemben Szlovákia

November 1-től nem szerepelhetnek vadállatok a szlovákiai cirkuszokban és más szórakoztató nyilvános rendezvényeken, és kötelezővé tették a kutyák chippezését. 

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium novembertől hatályos rendelete értelmében a nézők nem láthatnak többé a porondon macskaféle nagyragadozókat, továbbá főemlősök, elefántok, vízilovak, orrszarvúk, delfinek és zsiráfok sem fognak fellépni. A nyilvános szerepeltetés mellett tilos lesz az állatok cirkuszi céló idomítása is - írta az Újszó.com.

A tilalmat még 2018-ban foglalták törvénybe arra hivatkozva, hogy az állatok nem tekinthetők többé tárgynak. A jogszabály megszegése akár 20 ezer eurós büntetést is vonhat maga után.

A háziállatok szerepeltetését nem tiltották be, de szigorították az idomításukra vonatkozó szabályokat, az állatok trenírozására nem használhatnak például tüzet, narkotikumokat, és nem szabad stressz alá helyezni sem az állatokat idomítás közben.

A vadállatokra vonatkozó tilalmat támogatja a Sloboda Svierat nevű állatvédő szervezet is, amelynek a vadállatok cirkuszi szerepeltetésének betiltását célzó petícióját 55 ezren írták alá.

Idén márciusban a bazini polgármester volt az első Európában, aki megtagadta egy cirkusz fellépését az abban szereplő állatok miatt - emlékeztet a magyar nyelvű pozsonyi hírportál.

A parameter.sk pedig arról írm hogyt november 1-től minden 12 hétnél idősebb kutyának chippel kell rendelkeznie, ellenkező esetben az állatorvos nem kezelheti az állatot. Amennyiben az orvos ezt mégis megteszi, súlyos büntetést kaphat az Állami Állat-egészségügyi és Élelmiszer-felügyelettől.

Szintén bírságra számíthat a tulajdonos. A büntetést az adott városnak vagy községnek kell befizetni, amely aztán biztosítja a chippelést is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×