INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

olaf

támogatás

vizsgálat

kohéziós alap

európai csalás elleni hivatal

Temérdek pénzt fizettetne vissza Magyarországgal az OLAF

Temérdek pénzt fizettetne vissza Magyarországgal az OLAF

Infostart

Megjelent az Európai Csalás Elleni Hivatal 2018-as jelentése. Az OLAF a 2014-2018 közötti kohéziós alapok elköltését vizsgálta.

Az 2018-as OLAF jelentés szerint a 2014-2018-as időszakból összesen 277 esetben zártak le nyomozást javaslattal, ebből 52 magyar eset – számolt be az Euronews. A pénzügyi javaslatok (általában visszafizetést jelent a gyakorlatban) a magyar eseteknél a támogatások 3,84 százalékára vonatkoznak, ami a legmagasabb arány az unióban. Az átlag 0,45 százalék volt.

Az OLAF-hoz egyébként az elmúlt évben összesen 458 bejelentés érkezett, a 33 darab magyar vonatkozású bejelentésből pedig mindössze egy származott valamilyen hivatalos forrásból, a többit magánszemélyek tették.

Az ajánlások egy részét képezi a visszafizetés, amit az Európai Bizottság kérhet, hogyha úgy dönt. Jelenthet azonban átcsoportosítást is, ha a tagállam kormánya úgy határoz, hogy költségvetési forrásokat tesz be az európai uniós források helyett – nyilatkozta Ernesto Bianchi, az OLAF vizsgálatokért felelős igazgató.

Az igazgató azt is kihangsúlyozta, hogy a jelentésben foglaltak nem jelentik azt, hogy rendszerszintű probléma lenne Magyarországon, egyszerűen lehet, hogy sok esetet derítettek csak föl.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018