INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

olaf

2019.09.04. 22:30

Új program a szívinfarktuson átesett betegekért - a nap hírei

Elfogadta a londoni alsóház a rendezetlen brexit tilalmát célzó tervezetet, a kormányfő előrehozott választást kezdeményez. Megalakult az új olasz kormány, amely csütörtökön teszi le az esküt. Folytatódik a jogállamisági uniós eljárás Magyarország ellen, szeptember 16-án hallgatják meg a magyar kormány képviselőjét. A nap legfontosabb hírei szeptember 4-én.
2019.09.04. 20:17

A Legfőbb Ügyészség is reagált az OLAF-jelentésre

Magyarország igazságügyi hatóságai egyre nagyobb mértékben derítik fel az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) által is vizsgált ügyeket - írta a Legfőbb Ügyészség közleményében, amelyben rámutattak arra, hogy az OLAF - a csökkenő számú kezdeményezései között - egyre többször olyan ügyben tesz igazságügyi ajánlást, amelyben már folyik Magyarországon nyomozás.
2019.08.02. 13:26

Microsoft-botrány: feljelentik az ORFK-t, lépett a legfőbb ügyész

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet, valamint az Országos Rendőr-főkapitányságot is megnevezte a Microsoft-botrány magyar érintettjeként egy amerikai hatóság. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő csütörtökön közölte, hogy feljelenti az ORFK-t. A rendőrség jelezte, hogy a vizsgálatot az ügyészségnek kell lefolytatnia.
2019.08.02. 10:43

Hamarosan fontos mérföldkőhöz ér a Budapest Liget Projekt

Ősszel megnyílik a műemléki rekonstrukción átesett Olof Palme-ház a Városligetben, és átadják az ország legnagyobb, csaknem 13 ezer négyzetméteres játszóterét. 2023-ra a Liget Budapest Projekt összes új intézménye megnyílik, és befejezik a parkfejlesztést is. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója volt az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége volt.
2018.11.15. 08:12

Az OLAF figyelt fel a több százmilliós turpisságra

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlása nyomán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség által elrendelt és a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága által lefolytatott nyomozás eredményeképpen az ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik úgy kaptak összesen 306 millió forint európai uniós és magyar állami támogatást hűtőházak építésére, hogy a beruházást papíron jelentősen túlárazták, amivel megtévesztették a hatóságot.
2018.10.16. 20:22

Egér tette használhatatlanná a német kormánygépet

Hetekre Indonéziában ragadt a német kormány repülőgépe, mert amíg a pénzügy miniszter és küldöttsége a Nemzetközi Valutaalap éves konferenciáján vett részt Balin, a repülőtéren álló gépet a rágcsálók működésképtelenné tették.
2018.07.23. 18:52

Enyhének tartja a szlovák büntetéseket az OLAF

Az uniós pályázati források lehívásakor felfedett visszaélésekkel kapcsolatban kiderült, hogy Szlovákia nagyon enyhe büntetést szab ki az elkövetőkre – figyelmeztetett az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF. Az uniós tagállamok átlagban 42 százalékban elfogadják az OLAF indítványait, Szlovákia ezzel szemben csupán az esetek 18 százalékában.
2018.06.07. 09:23

Nemzetközi csalásokban is érintettek magyar cégek

Az OLAF 215 új eljárást indított és 197 ügyet zártak le tavaly. A hivatal 309 alkalommal javasolta az Európai Bizottságnak, hogy fizettessen vissza uniós támogatásokat - mondta az InfoRádióban Weinhardt Attila, a Portfolio vezető elemzője.
2018.04.24. 07:02

Nem a Gyárfás Tamás által átadott hangfelvételre alapoz a rendőrség – lapszemle

A Magyar Idők a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között zajlott beszélgetés felvételéről közöl cikket. A Világgazdaság szerint a munkáltatók és a munkavállalóknak jelentős része nem tartja be a munkavédelmi előírásokat az építőiparban. Elkezdődött az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti egyeztetés az Elios Zrt. közbeszerzéseiről szóló OLAF-jelentésről – írja a Népszava. Vállalati hitelek és állami fejlesztések vehetik át az európai uniós támogatások szerepét – véli a Világgazdaság. A Portfolio szerint több tízezer forintot lehet spórolni azzal, ha megfelelően váltunk önkéntes nyugdíjpénztárt. A Népszava arról ír, hogy Magyarország a kis cégek államává válhat.
2018.03.26. 11:53

Polt Péter levelet írt az OLAF elnökének

Polt Péter legfőbb ügyész levélben tájékoztatta Ingeborg Gräßle-t, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának (OLAF) elnökét a 4-es metró és a közvilágítási projekt ügyéről.
2018.03.19. 22:10

Szijjártó Péter: a biztonság a legfontosabb - a nap hírei

Évente 60 ezer tonna szintetikus gumit állít elő ősztől Tiszaújvárosban a Mol-csoport és egy japán cég. A biztonsághoz való jog garantálását nevezte a magyar kormány legfontosabb feladatának Genfben a külgazdasági és külügyminiszter. A vádlott távollétében folytatja a Teréz körúti robbantás miatt indult büntetőügyet a Fővárosi Törvényszék.
2018.02.28. 17:16

A napirendről sem sikerült megegyezni a nemzetbiztonsági bizottságban

Már a napirend témáiról, illetve azok sorrendjéről is vita alakult ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülésén. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke nem értett egyet a Molnár Zsolt MSZP-s bizottsági elnök által kezdeményezett napirenddel.
2018.02.27. 15:02

Mégsem nézhették meg az OLAF-papírokat Kecskeméten

Nem engedélyezte Kecskemét jegyzője a Jobbik, az MSZP és az LMP országgyűlési képviselőinek, hogy betekintsenek az Elios-ügy helyi irataiba. Hadházy Ákos, az LMP országgyűlési képviselője és társelnöke szerint az eljárás a hivatali visszaélés határát súrolja.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018