eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin
Világűr, 2018. szeptember 13.A NASA által közzétett, a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás kamerájával készített kép a Florence hurrikánról, amely Észak- és Dél-Karolina partjai felé közeledik 2018. szeptember 12-én. Az érintett államokban szükségállapotot hirdetett ki az amerikai elnök a hurrikán miatt. (MTI/EPA/NASA)
Nyitókép: MTI/EPA/NASA

Megszelídült, de így is elképesztő pusztítást rendez Barry

Egy nappal azután, hogy az 1-es erősségű hurrikánból trópusi viharrá szelídült Barry földet ért Louisiana partjainál, a ciklon az ország belseje felé mozog, rendkívül lassan, de életveszélyes állapotokat teremtve.

A meteorológusok megfogalmazása szerint a ciklon "lassabban halad, mint egy kerékpáros", és még mindig Louisiana állam fölött van, de rendkívüli esőt zúdít a korábbi esőzések miatt már víz alatt álló városokra. Louisianában és a többi tagállamban - Mississippiben, Alabamában és még a távolabbi texasi vidékeken is - becslések szerint 11 millió embert fenyeget áradás.

John Bel Edwards, louisianai kormányzó Twitteren figyelmeztette honfitársait arra, hogy ne menjenek ki az utcára, mert az áradat fertőző lehet.

A louisianai New Orleans városát teljesen elöntötte a víz, egyes negyedeiben térdig érő áradat hömpölyög.

Közben vasárnap tornádókat jelentettek Louisianából, és tornádóriadót adtak ki Mississippiben, Alabamában és Arkansas államban.

A meteorológusok mindazonáltal egybehangzóan azt állítják: a vihar enyhébb, mint arra számítottak, és várhatóan a Mississippi folyó szintje sem emelkedik meg olyan mértkben, hogy áttörje a gátakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×