INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

gyilkosság

cdu

németország

Őrizetbe vették Walter Lübcke CDU-s politikus feltételezett gyilkosát

Infostart / MTI

Német lapjelentés szerint őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a Kassel területi államigazgatási hivatal vezetője, Walter Lübcke ellen elkövetett gyilkos merénylettel összefüggésben.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung nyomozati körökre hivatkozva szombat este azt közölte, hogy egy fiatalemberről van szó, aki ismerőse volt a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) regionális politikusának. A forrás szerint a nyomozók biztosra veszik, hogy sikerült azonosítani az elkövetőt.

A rendőrség az áldozat személyes adatainak, ezen belül mobiltelefonjának tüzetes vizsgálata során bukkant az elkövető nyomára.

A magas beosztású tartományi államigazgatási tisztségviselőt június 2-ra virradóra holtan találták házának teraszán. A 65 éves férfi életét közvetlen közelről, kézi lőfegyverből leadott lövés oltotta ki. A fegyvert nem találták meg, az áldozat nem hagyott búcsúlevelet.

Lübcke 2009 óta irányította a járási államigazgatási hivatalt, előtte tíz évig képviselő volt a hesseni tartományi gyűlés (Landtag) CDU-frakciójában.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018