INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

böjte csaba

ferenc pápa

katolikus

egyház

pápalátogatás

Magyarul köszöntötte Ferenc pápa Böjte Csabát

Magyarul köszöntötte Ferenc pápa Böjte Csabát

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Pár héttel a csíksomlyói látogatás előtt a dévai ferences szerzetes egy számára fontos dolgot kért a katolikus egyházfőtől.

Május 8-án, szerdán délelőtt az általános pápai kihallgatáson Böjte Csaba ferences testvér és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány harminc fiatalja ajándékkal - egy hagyományos erdélyi ablakkal (a Gyermek Jézus alakja az alapítvány befogadó otthonaiban gondozott 2000 gyermek fotójából rajzolódik ki) - és egy kéréssel fordult Ferenc pápához a Vatikánban - írja a Romkat.ro portál.

Ferenc pápa magyarul köszöntötte magyar vendégeit: "Isten hozott titeket!",

majd fogadta a szerzetes kérését: tegye Ferenc pápa június elsejét a Gyermek Jézus napjává.

Mint a találkozásról a szerzetes beszámolt, megkérte őt Ferenc pápa, hogy imádkozzanak érte és az egyházért.

"Elmondtam, hogy bár csak harminc gyermeket sikerült elhoznom a 2100-ból, de mindegyiknek a fényképe egy ablakkeretben ott szerepel az ajándékon. A gyermekek arcán a gyermek Jézus vonásai tükröződnek, hiszen Krisztus azt mondta,

"Aki egyet is befogad a legkisebbek közül, az engem fogad be", és jó volt látni, hogy érti Ferenc pápa ezt a hasonlatot – nyilatkozta az erdélyi Mária Rádió megkeresésére Böjte Csaba.

Ferenc pápa mindegyik gyermeknek ajándékozott egy-egy rózsafüzért. A találkozáson részt vett Tamási Zsolt, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója is, aki egy, az iskola címerével díszített gyertyával ajándékozta meg a katolikus egyházfőt.

Nyitókép: Youtube.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018