eur:
396.46
usd:
368.98
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
Rendőrök és mentők az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. március 18-án. A rendőrség szerint a lövöldözésben többen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Robin Van Lonkhuijsen

Beismerte tettét az utrechti lövöldözés fő gyanúsítottja

Beismerte pénteken a vizsgálóbíró előtt az utrechti lövöldözés fő gyanúsítottja, hogy egyedül követte el tettét, de a támadás indoka továbbra sem ismert - közölte a holland igazságszolgáltatás.

A Törökországban született 37 éves férfi hétfőn tüzet nyitott a hollandiai egyetemi városban egy villamoson, három ember meghalt, öt másik megsebesült.

Gökmen Tanist, aki ellen korábban már indítottak eljárását erőszakos cselekmények és nemi erőszak miatt, hétfőn vették őrizetbe nyolc órás kutatás után. Előállításakor egy lőfegyvert is elkoboztak.

Az ügyészség a vizsgálat érdekében nem tájékoztatott bővebben az előzetes őrizetbe helyezett gyanúsított kijelentéseiről. Korábban a nyomozók találtak egy levelet abban a kocsiban, amellyel a férfi elmenekült. A levél tartalmából arra következtettek, hogy valószínűleg terrortámadás történt.

A három halott egy 19 éves nő, illetve egy 28 és 49 éves férfi. Valamennyien Utrecht tartományi lakosok.


Egy gyanúsítottat, egy 40 éves férfit is őrizetbe vettek kedden, de őt elengedték. A nyomozók kihallgatták, hogy megtudják, segítségére volt-e az elkövetőnek a lövöldözésben. Végül bizonyítékok híján szabadlábra helyezték.

Péntek este néma felvonulást tartanak Utrechtben a lövöldözés áldozatainak emlékére, ezen várhatóan részt vesz Mark Rutte kormányfő és Ferdinand Grapperhaus belbiztonsági és igazságügyi miniszter, valamint a négy legnagyobb hollandiai város polgármestere is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 19. 20:37
×
×
×
×