INFORÁDIÓ 
2019. december 6. péntek
Miklós

utrecht

terrortámadás

lövöldözés

hollandia

Rendőrök és mentősök az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. március 18-án. A villamoson elkövetett merényletben három ember életét vesztette és kilencen megsebesültek. A támadó elmenekült. A hatóságok nem zárták ki, hogy terrortámadás történt, a tartományban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.

Terrortámadásról beszél Utrecht után a holland rendőrség

Infostart / MTI

A nyomozók szerint komoly jelek utalnak arra, hogy az előző napi, három halottal járó lövöldözés egy utrechti villamoson, terrorista indíttatásból elkövetett támadás volt.

A nyomozást végző hatóságok közölték: a feltételezést erősíti egy levél, amelyet a gyanúsított autójában találtak, továbbá az elkövetés módja, ugyanakkor más lehetséges indítékot sem zárnak ki.

Egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy kapcsolat van a török származású elkövető és az áldozatok között.

A hollandiai városban hétfő délelőtt elkövetett támadásnak a három halott mellett öt sebesültje is van. A támadót, a 37 éves, török származású Gökmen Tanist őrizetbe vették. Több órás hajsza után fogták el hétfő kora este, tettének indítékai még nem ismeretesek.

Korábban két másik embert is őrizetbe vettek, de őket nem sokkal később elengedték, mert kiderült, hogy semmi közük a történtekhez.

Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Robin Van Lonkhuijsen
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018