eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rendőrök és mentősök az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. március 18-án. A villamoson elkövetett merényletben három ember életét vesztette és kilencen megsebesültek. A támadó elmenekült. A hatóságok nem zárták ki, hogy terrortámadás történt, a tartományban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Robin Van Lonkhuijsen

Terrortámadásról beszél Utrecht után a holland rendőrség

A nyomozók szerint komoly jelek utalnak arra, hogy az előző napi, három halottal járó lövöldözés egy utrechti villamoson, terrorista indíttatásból elkövetett támadás volt.

A nyomozást végző hatóságok közölték: a feltételezést erősíti egy levél, amelyet a gyanúsított autójában találtak, továbbá az elkövetés módja, ugyanakkor más lehetséges indítékot sem zárnak ki.

Egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy kapcsolat van a török származású elkövető és az áldozatok között.

A hollandiai városban hétfő délelőtt elkövetett támadásnak a három halott mellett öt sebesültje is van. A támadót, a 37 éves, török származású Gökmen Tanist őrizetbe vették. Több órás hajsza után fogták el hétfő kora este, tettének indítékai még nem ismeretesek.

Korábban két másik embert is őrizetbe vettek, de őket nem sokkal később elengedték, mert kiderült, hogy semmi közük a történtekhez.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×