eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Dermesztő fagy Skóciában és Svédországban

Az év leghidegebb hőmérsékletét mérték Svédország északi részén, brit meteorológusok szerint az elmúlt éjszaka volt a leghidegebb Nagy-Britanniában is ezen a télen.

A svéd meteorológiai intézet műszerei a lappföldi Nukkaluokta városában a nap folyamán mínusz 39,5 Celsius-fokot mértek, a csontrepesztő hidegről beszámoló közleményben ugyanakkor azt is megemlítik, hogy az átlaghőmérséklet januárban magasabb volt a szokásosnál.

A svéd hírügynökség jelentése szerint az országban az eddigi leghidegebbet, mínusz 52,6 Celsius-fokot szintén Lappföldön mérték, 1966-ban.

Fagyos hírekkel szolgált a brit meteorológiai szolgálat is: Nagy-Britanniában a szerdai volt a tél eddigi leghidegebb éjszakája: Skóciában a hőmérséklet mínusz 11 Celsius-fokra süllyedt. A hideghullám miatt fennakadások voltak a vasúti közlekedésben, a manchesteri és a liverpooli repülőtéren pedig szerdán egy időre leállt a forgalom.

Mint arról korábban beszámoltunk, gondot okoz a fagy és a hó Németországban és az Egyesült Államokban is. Előbbiben leállították a közlekedést a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren, mert az erős havazás miatt használhatatlanná váltak a kifutópályák, utóbbiban a sűrű havazás mellett az előrejelzések szerint az északi és a középnyugati államokban mínusz 40-46 Celsius-fok alá süllyed a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×