eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Frankfurt, 2013. március 12.Hókotró munkagép tisztítja a frankfurti repülőtér egyik kifutópályáját 2013. március 12-én. Az erős havazás miatt ideiglenesen lezárták a repülőteret. (MTI/EPA/Nicolas Armer)
Nyitókép: MTI/EPA/Nicolas Armer

Megbénult Németország egyik legnagyobb repülőtere

Leállították a közlekedést a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren, mert az erős havazás miatt használhatatlanná váltak a kifutópályák.

A repülőtér üzemeltetője közölte, hogy egyelőre nem tudnak indítani és fogadni járatokat. Több belföldi és külföldi járatot töröltek, az induló járatoknál több órás késéssel kell számolni.

Frissítés: A forgalom csak a délutáni órákban indult újra. A repülőtér órákig nem tudott fogadni és indítani gépeket, mert használhatatlanná váltak a kifutópályák. Törölni kellett 16 járatot, számos járat jelentős késéssel közlekedik.

A térségben második napja súlyos fennakadásokat okoz a havazás.

A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint szerda reggeltől csütörtök reggelig ezernél is több közlekedési baleset történt Észak-Rajna-Vesztfália tartomány havas, jeges útjain, egy ember meghalt, 14-en súlyosan, 63-an könnyebben megsérültek, az anyagi kár meghaladja a hárommillió eurót (960 millió forint).

Csütörtök reggel, csúcsidőben 50 útszakaszon keletkezett nagyobb torlódás a havazás miatt, a kocsisor összesített hosszúsága meghaladta a 400 kilométert.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint a havazás legalább péntekig tart Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék Pfalz tartomány térségében, és péntekre virradóra eső, havas eső is várható, ami tovább növeli a csúszásveszélyt az utakon.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×