INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

németország

hőség

hőhullám

Kamp-Lintfort, 2018. július 27.39 Celsius-fokot mutat a hőmérő higanyszála egy almafa mellett az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Kamp-Lintfortban 2018. július 27-én. A német meteorológiai szolgálat, a DWD hőségriadót rendelt el az ország nagy részében. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)

Az idei volt a legmelegebb év Németországban a rendszeres mérések kezdete óta

Infostart / MTI

Az idei volt a legmelegebb év Németországban a rendszeres mérések 19. századi kezdete óta - olvasható a német meteorológiai szolgálat (DWD) éves jelentésében pénteken.

Az éves átlaghőmérséklet 10,4 Celsius-fok volt.

"Áprilistól novemberig kivétel nélkül minden hónap túl meleg, túl száraz, túl napos volt" - mondta Andreas Friedrich, a DWD szóvivője.

Az átlaghőmérséklet a DWD mérései alapján 2,2 fokkal volt magasabb, mint az 1961 és 1990 közötti időszak átlaga. Az eddigi legmelegebb évet, 2014-et 0,1 fokkal előzte meg 2018.

Júliusban és augusztusban zajlott "az egyik leghosszabb és legintenzívebb hőhullám" a jelentés szerint.

A hőmérsékletet 1881 óta mérik rendszeresen.

Négyzetméterenként csak 590 liter csapadék hullott, ami a referenciaérték 75 százaléka, a meteorológiai szolgálat a német klímatörténelem egyik legnagyobb szárazságáról ír.

Nagyjából 2020 órán át sütött a nap, ami több, mint bármelyik évben 1951 óta, amikor elkezdték feljegyezni a napsütéses órák számát.

Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018