INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

barack obama

michelle obama

netflix

Hivatalos: Obamáék műsorokat gyártanak a Netflixnek

Infostart

Többéves szerződést írt alá Michelle és Barack Obama produkciós cége a Netflix online szolgáltatóval - jelentették be hétfőn.

A korábbi amerikai elnök és first lady Higher Ground Productions néven alapított céget tartalom-előállításra. A Netflix és az elnöki pár közötti tárgyalásokról márciusban jelentek meg az első híradások, a hétfői bejelentésben a szolgáltató nem tért ki arra, hogy milyen műsorokról van szó. Közleményük szerint "többféle tartalomra" szerződtek, valószínűleg forgatókönyvvel és anélkül készített sorozatok, dokumentum- és játékfilmek készülnek majd.

Nem várató, hogy 2019 előtt Obama-gyártású műsor kerülne a szolgáltató kínálatába - értesült az AP az ügyletet ismerő forrásból. "Tehetséges, kreatív, inspiráló hangokat szeretnénk felkarolni, akik az emberek közötti megértést és empátiát segítik elő, lehetőséget akarunk adni, hogy történeteiket megismerje a nagyvilág" - idézte Barack Obamát a Netflix közleménye. "Mindig hittünk a történetmesélés erejében, mely megváltoztatja a gondolkodásunkat a körülöttünk lévő világról, segít, hogy megértsünk másokat és megnyissuk a szívünket feléjük" - mondta Michelle Obama.

A házaspár - úgy tudni - jó ismerőse Ted Sarandosnak, a Netflix tartalomszolgáltatási igazgatójának, aki elmondta, "hihetetlenül büszkék", amiért az Obama házaspár őket választotta, hogy "félelmetes történetmesélő tehetségüket" másokkal megosszák.

A Netflixnek világszerte mintegy 125 millió előfizetője van. Noha nézettségi adatokról nem szívesen beszélnek, egyértelmű, hogy elsők az online műsorszolgáltatók növekvő piacán.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018