INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

külföld

oroszország

alekszej navalnij

Videó: eszkortnők, luxusutazás és az oroszvilág befolyásos emberei

Infostart / MTI

Az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság blokkolni akarja Alekszej Navalnij weboldalát, amin hozzá lehetett férni a legújabb tényfeltáró videójához.

A Roszkomnadzor szombaton közölte, hogy a Gyeripaszka keresete nyomán kiadott pénteki bírósági végzésnek megfelelően tiltólistára tette a a navalny.com-ot, és kilátásba helyezte a szolgáltatók elérhetőségének blokkolását arra az esetre, ha a kifogásolt videoanyagot három napon belül nem távolítják el felületükről. Ez csütörtökig nem történt meg. A Roszkomnadzor a Google-tól is elvárja, hogy a YouTube videomegosztóról távolítsa el az egy hét leforgása alatt immár több mint 5 millió látogató által megtekintett anyagot.

Ivan Zsdanov, a Navalnij-féle Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány ügyvédje közölte, hogy hétfőn megfellebbezte a hatóság intézkedését.

Videójában Navalnij nem kevesebbet állított, mint hogy Gyeripaszka a hajóúton Donald Trump akkori amerikai elnökjelölt kampányfőnökétől, Paul Manaforttól származó értesüléseket osztott meg Prihogykóval. Az ellenzéki vlogger szerint a helyettes kormányfő az orosz diplomácia vezetőjénél, Szergej Lavrovál is nagyobb befolyást gyakorol Moszkva külpolitikájára. Gyeripaszka korábban üzleti kapcsolatban állt Paul Manaforttal, aki ellen vádat emelt Robert Mueller, a 2016-os amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozást kivizsgáló különleges ügyész.

A Roszkomnadzor a Google-tól is elvárja, hogy a YouTube távolítsa el az egy hét alatt több mint 5 millió látogató által megtekintett anyagot.Ivan Zsdanov, a Navalnij-féle Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány ügyvédje közölte, hogy hétfőn megfellebbezte a hatóság intézkedését.

Értesüléseit Navalnij egy Násztya Ribka "művésznevű" fehérorosz eszkorthölgynek a közösségi médiában közzétett posztjaiból, valamint a Gyeripaszkával a világhálón közzétett felvételek szerint intim kapcsolatba került nőnek a hajókirándulásról írt könyvéből merítette. Igaz, Ribkának a szereplőket álnéven emlegető "memoárja" csak annyit állít, hogy a Navalnij által Prihogykóként és Gyeripaszkaként azonosított karakterek között üzleti tárgyalás folyt a hajón, az amerikai elnökválasztásról származó információkról nem tett említést.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018