eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Lemondatták, mégsem hajlandó távozni hivatalából egy amerikai államügyész

A korrupcióellenes kemény fellépéséről ismert Preet Bharara manhattani szövetségi államügyész közölte, hogy nem fogadja el a távozására vonatkozó kérést, és a helyén marad, majd szombaton felmentették tisztségéből.

Donald Trump amerikai elnök kormányzata pénteken lemondásra szólított fel 46 államügyészt. A döntést Jeff Sessions, igazságügyi miniszter jelentette be, aki arra kérte a felmentetteket, hogy helyi idő szerint péntek éjfélig hagyják el hivatalukat. Valamennyien Barack Obama előző elnök kinevezettjei.

Bharara közölte, hogy tisztségében marad, miután tavaly Donald Trump amerikai elnök és Jeff Sessions biztosította arról, hogy továbbra is igényt tartanak a munkájára - mondta el egy névtelenséget kérő ismerőse az AP amerikai hírügynökségnek.

"Nem mondok le. Pillanatokkal ezelőtt kirúgtak" - írta Bharara röviddel később a Twitter közösségi portálon. Hozzátette, hogy a szövetségi kormány manhattani államügyészeként szolgálni "mindig is a pályafutása legnagyobb megtiszteltetése lesz".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×