INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

egyesült államok

homoszexualitás

pentagon

Homoszexualitását nyíltan vállaló férfi lesz a washingtoni védelmi minisztérium államtitkára

InfoRádió / MTI

Először fordul elő az Egyesült Államok történetében, hogy homoszexualitását nyíltan vállaló férfit neveztek ki a védelmi minisztériumban államtitkárnak - a szenátusi voksolást egyes amerikai sajtóorgánumok egyenesen történelminek nevezik.

A szövetségi törvényhozás felsőháza - hónapokig tartó húzódozás után - egyhangúlag szavazta meg, hogy Eric Fanning legyen a Pentagon (a védelmi minisztérium) államtitkára.

A 47 éves Eric Fanning jelölését még tavaly szeptemberben terjesztette elő Obama elnök, ám a szenátusban - egy kansasi szenátor ellenkezése miatt - mostanáig húzódott a jóváhagyás. Fanning korábban, 2013 és 2015 között a légierőért felelős helyettes államtitkár volt, 2015 óta pedig a légierőért felelős megbízott államtitkárként dolgozott. Kinevezését egyedül Pat Roberts kansasi republikánus szenátor ellenezte, de nem Fanning személye, hanem az Obama-kormány guantánamói politikája miatt. Fanning hajtotta volna végre ugyanis azt a kormányzati politikát, melynek értelmében a kansasi Fort Leavenworth bázisára akartak volna szállítani Guantánamón őrzött foglyokat.

Roberts szenátor azonban közölte: a Pentagon illetékes vezetője, Robert Work miniszterhelyettes arról tájékoztatta őt, hogy ha Obama elnök mégis megpróbálna Kansasbe szállíttatni guantánamói foglyokat, ennek végrehajtására már nem lesz elég idő elnöksége hátralévő idejében.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018