eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A spanyol rendőrség őrizetbe vette az Iszlám Állam újabb három támogatóját

A spanyol rendőrség Katalóniában őrizetbe vette az Iszlám Állam dzsihadista szervezet három feltételezett támogatóját - közölte a madridi belügyminisztérium szombaton.

Az őrizetbe vételek pénteken történtek. Egy 42 és egy 32 éves férfi csuklóján Barcelonában kattant a bilincs. Az Iszlám Állam (IÁ) ideológiájának terjesztésével és a közösségi internetes portálokon folytatott, főként fiatal nőket célba vevő toborzással vádolják őket. Mindketten a marokkói Tangerből származnak, és Barcelonában közös lakásban éltek.

A Barcelonától 30 kilométerre északkeletre fekvő Granollersben egy 24 éves nőt vettek őrizetbe a hatóságok. A fiatal spanyol nő Szíriába akart utazni, hogy részt vegyen a háborúban az Iszlám Állam oldalán.

Az év kezdete óta Spanyolországban hivatalos adatok szerint az IÁ 68 feltételezett támogatóját vették őrizetbe. Ennél több - összesen 95 - hasonló őrizetbe vétel az országban eddig csak 2005-ben történt, amikor iszlamisták több madridi vonat ellen hajtottak végre robbantásos merényleteket, amelyekben 191 ember lelte halálát.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×