eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Svédország szigorított menekültpolitikáján

A svéd kormány szigorított menekültpolitikáján kedden.

"Svédországnak lélegzetvételnyi szünetre van szüksége. (...) A svéd törvényeket három évre az Európai Unió minimális szintjéhez igazítjuk" - jelentette ki Stefan Löfven kormányfő egy stockholmi sajtótájékoztatón.

Az új szabályokat, amelyek nem érintik az ENSZ-kvóták keretében érkező menekülteket, még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Csökkenteni kell a svéd befogadó rendszerre nehezedő nyomást, hogy többen kérjenek más európai országokban menedéket - tette hozzá a miniszterelnök, tarthatatlannak nevezve a jelenlegi állapotot.

Az elmúlt két hónapban a 9,8 milliós ország, a migránsok egyik fő célpontja, 80 ezer menekültet fogadott be.

Uniós szinten ez 25 millió menekültnek felelne meg - tette hozzá Stefan Löfven.

Október óta a baloldali kormány csökkenteni igyekszik az ország vonzerejét: kevésbé nagylelkű szabályokat és határellenőrzéseket vezetett be.

A most bejelentett szigorított szabályok értelmében nehezebbé válik a családegyesítés, kevés kivételtől eltekintve nehezebben lehet hozzájutni a tartózkodási engedélyhez, ellenőrzik a magukat kiskorúnak mondó menedékkérők korát, és megerősítik a határőrizetet.

A svéd bevándorlási hivatal adatai szerint 30 százalékkal csökkent az érkező új migránsok száma november 12. óta, amióta ismét bevezették a határellenőrzést.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×