INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Orbán Viktor Kínában: Európában a biztonság lett a legfontosabb

InfoRádió / MTI
Európát megtámadták, további fenyegetésének van kitéve, mára a biztonság vált a legfontosabb tényezővé Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Szucsou városban, a Kína és a közép- és kelet-európai államok csúcstalálkozóján elhangzott beszédében.

"Épp, hogy csak megérkeztünk Európából, s ezért sem tudjuk függetleníteni magunkat annak tudatától, hogy Európát megtámadták, további terrorista merényletek fenyegetésének van kitéve" - hangoztatta a kormányfő.

Angol nyelvű felszólalásában kiemelte, hogy a párizsi erőszakos cselekmények egyszerre jelentettek támadást valamennyi európai uniós tagországra.

"Le kell vonnunk a megfelelő következtetéseket és szembe kell néznünk a súlyos következményekkel" - állapította meg Orbán Viktor.

"Nekünk, európaiaknak, el kell ismernünk, hogy gazdagok vagyunk, ugyanakkor gyengék. Ez talán a lehető legveszélyesebb kombináció. A biztonság eddig a pontig megadatott a számunkra, de mostantól határozott lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy megvédjük, az állampolgáraink életével együtt" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hozzátette: a biztonság mára a legfontosabb tényezővé vált Európában, s e szempontból Kína szerepe számunkra "új megközelítést kap", ugyanis Kínának kulcsszerepe van a globális béke védelmében és a szükséges globális egyensúly fenntartásában.

A címlapról ajánljuk