INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Németországban keresik Salah Abdeslamot

InfoRádió / MTI
Rendőri akció indult kedden a Németország északnyugati részén fekvő Minden-Lübbecke járásban a párizsi vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslam elfogására.

A helyi rendőrség közleménye szerint bejelentés érkezett a hatóságokhoz arról, hogy Salah Abdeslam a járásban tartózkodhat. Az értesülés nyomán kezdett akcióban összesen kilenc embert, hat felnőttet és három gyereket ellenőriztek egy lakóházban és egy járműben.

Nem találtak arra utaló jeleket, hogy a párizsi támadások feltételezett elkövetői között számon tartott Salah Abdeslam valóban a járásban tartózkodik, de az ellenőrzés alá vont személyek ügyében kezdett vizsgálatok még nem értek véget - áll a közleményben.

A rajtaütésről elsőként beszámoló Westfalen-Blatt című regionális lap az online kiadásában azt írta, hogy a rendőrök a Rahden-Varl nevű településen kezdték keresni Salah Abdeslamot, és egy szupermarket parkolójában őrizetbe vettek egy férfit, akit rövid idő után elengedtek.

Rahden-Varl Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekszik, Bielefeld közelében, a belga határtól nagyjából 150 kilométerre.

Salah Abdeslam Belgium első számú körözött személye, a gyanú szerint még a november 13-án végrehajtott párizsi támadások éjszakáján jutott át Belgiumba.

A francia fővárosban hét helyszínen elkövetett merényleteknek 130 halálos áldozatuk volt.

A címlapról ajánljuk