eur:
390.79
usd:
365.55
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tűz ütött ki egy chicagói felhőkarcoló ötvenedik emeletén

Tűz ütött ki Chicago egyik legmagasabb, százemeletes felhőkarcolójának ötvenedik emeletén; a lángokat sikerült eloltani, és csak öten sérültek meg könnyebben, füst okozta bántalmaik vannak.

Az észak-amerikai nagyváros jelképének tartott, 344 - a rajta lévő antenna tetejéig 459 - méter magas John Hancock Center ötvenedik emeletén, a keleti szárnyon fekvő egyik lakás ablakaiból sűrű füst és lángok csaptak ki helyi idő szerint vasárnap délután. A tűz nem terjedt át az épület más részeire, de az érintett apartman teljesen kiégett, és a vele szomszédos lakásokból is ki kell költöztetni mindenkit.

A lángokat másfél óra alatt eloltották. A tűzoltóság szerint nem gyújtogatás okozta a tűzvészt, a lángok feltehetően a lakás hálószobájában keletkeztek.

Két sérültnek az állapota jó, háromnak pedig stabil.

A százemeletes épületben lakások, iroda- és üzlethelyiségek, illetve éttermek is vannak. A 94. emeleten éttermi kilátó van, amelyről lehet látni az egész várost és a Michigan-tavat is.

A John Hancock Center 1968-ban épült, és akkoriban ez volt a világ egyik legmagasabb épülete a New York-i felhőkarcolók mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×