eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ljubljana Németországtól és Ausztriától függetlenül is lezárhatja határát

Ha Horvátország továbbra is ellenőrizetlenül a szlovén határra szállítja a migránsokat, Ljubljana nem várja meg, hogy Németország és Ausztria lezárja határait előttük, hanem teljesen lezárja horvátországi határszakaszát - mondta Borut Bahor szlovén államfő újságíróknak a hétvégén.

Kijelentette: a szlovén kormány nem engedheti meg, hogy miután más országok lezárják határaikat, azok, amelyek fogadják a migránsokat, "zsákutcába" kerüljenek, és több ezren feltorlódjanak náluk, akikről a továbbiakban nem tudnának megfelelően gondoskodni.

Az államfő azután nyilatkozott a sajtónak, hogy látogatást tett néhány szlovéniai befogadóállomáson.

A szlovén kormány az elmúlt néhány napban elégedetlenségének adott hangot, amiért Horvátország egyeztetés nélkül Szlovénia felé irányítja a migránsokat, akik nagy része a zöldhatáron keresztül lép be az országba.

Ugyanakkor Zoran Milanovic horvát miniszterelnök azt mondta: Zágráb továbbra is azt teszi, amit eddig. Szlovéniának azt üzente, tegye ugyanazt, és szállítsa a migránsokat az osztrák határra.

Valamivel több, mint egy hét alatt Szlovéniában 62 235 illegális bevándorlót regisztráltak, Ausztria felé pedig ugyanezen idő alatt 37 ezer távozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×