INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Ezrek várnak a presevói befogadóállomás előtt

InfoRádió / MTI
Továbbra is több ezres tömeg áll egykilométeres sorban a szerb-macedón határon lévő presevói befogadóállomás előtt - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

A tudósítás szerint a rendőrök nemcsak verbális, de fizikai erőszakot is alkalmaznak, erre például akkor van szükség, amikor a migránsok a kordonon átugrálva akarnak előrébb jutni a hosszú sorban. Ezeket a migránsokat mindig visszaállítják a sor végére. Másokat viszont azért kellett kiemelni a tömegből, mert különben összetaposták volna őket - mondta a tudósító.

A tudósítás szerint a helyzet mind a migránsok, mind a lakosság körében növeli a feszültséget: egy iraki migráns elpanaszolta, hogy 14 órája áll koszosan és fáradtan a sorban minden eredmény nélkül, a lakosok pedig járványveszélytől tartanak a mindenfelé látható kosz miatt.

Az M1 szombati tudósítása szerint a presevói befogadóközpontban 24 óra alatt mintegy kétezer bevándorlót tudnak regisztrálni, ennél azonban többen, körülbelül háromezren érkeznek naponta a határon át, emiatt a migránsok feltorlódtak. A befogadóállomás felé vezető úton mintegy másfél kilométeren 4-5 ezer migráns várakozott szombaton.

A zavargások elkerülése érdekében a rendőrség munkáját a csendőrség is segíti.

A címlapról ajánljuk