eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Bepoloskázták Aj Vejvej pekingi műtermét

Több lehallgatókészüléket is talált pekingi műtermében Aj Vejvej, miután visszatért németországi útjáról - erősítette meg hétfőn a rendszerbíráló kínai kortárs művész barátja, Liu Hsziao-jüan.

Aj Vejvej Instagram-oldalára töltött fel fényképeket a konnektorokban talált poloskákról, valamint egy videót is közzétett "hallottátok?" felirattal, amelyen valaki fémvödörben robbant fel petárdákat egy lehallgatókészülék mellett. "Mindig jöhetnek meglepetések" - írta a művész egy poloskát ábrázoló fénykép mellé.

Aj Vejvej a múltban számos alkalommal kritizálta Kína politikai és társadalmi berendezkedését. 2011-ben letartóztatták és 81 napot töltött fogságban, ezt követően a hatóságok csupán négy év elteltével, idén júliusban adták vissza az útlevelét. Azóta a művész kevésbé kritikus hangot ütött meg a kommunista kormányzattal szemben.

A Radio Free Asia információi szerint Aj Vejvej angliai és németországi útja után most ismét Pekingben van, ahol édesanyját, Kao Csinget látogatja meg. Kao Csing a rádiónak elmondta, hogy véleménye szerint a lehallgatókészülékeket a kínai hatóságok a műterem négy évvel ezelőtti átkutatásakor telepíthették. Aj Vejvejt őrizetből való elengedése után is szoros megfigyelés alatt tartották.

A közösségi médiában Liu Hsziao-jüan azt írta, a poloskákra akkor bukkantak rá, amikor Aj Vejvej hozzálátott a műterem felújításához. A készülékeket egy irodában, egy hálószobában és a nappaliban is megtalálták.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×