INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Varsóban eloltották a Lazienkowski hídon keletkezett tüzet

InfoRádió / MTI
A tűzoltók mintegy tizenkét órás megfeszített munkával vasárnap hajnalra eloltották a Varsó egyik legforgalmasabb hídján, a Lazienkowski hídon keletkezett tüzet.

Az éjszaka több mint száz tűzoltó dolgozott a hídon, és három tűzoltóhajót is bevetettek. Reggelre eloltották a híd szerkezetét kitöltő favázat, amelyre a tűz szakértők szerint a Visztula partján fekvő felgyulladt gerendákról terjedt át.

A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy a beton- és aszfaltréteg közötti favázon terjedő tüzet csak a tűzoltókocsiknál rosszabbul felszerelt hajókról tudták megközelíteni.

A hídon továbbra sem lehet közlekedni, a tűz következtében - többek között - erősen deformálódott az útfelület. A károkat a következő napokban mérik fel.

Az összesen 8 közúti híddal és csak részben kiépített külső körgyűrűvel rendelkező fővárosban a híd kiesése várhatóan jelentős közlekedési bonyodalmakat okoz.

A 423 méter hosszú, hatsávos Lazienkowski hidat 1971 és 1974 között építették. Annak a fővárosi körútnak - a Lazienkowska útnak - a része, amely összeköti Varsó belvárosát a Visztula folyó jobb partjával.

A vasbeton szerkezetű hídnál kiegészítő szerkezetként használták a szombaton lángra lobbant favázat.

A Lazienkowski híd faelemei már 1975-ben is felgyulladtak. Akkoriban a tízórás tűzoltói akció után a híd forgalomba helyezése több hónapig tartott.

A címlapról ajánljuk