eur:
389.36
usd:
361.33
bux:
68458.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ukrajna - Timosenko üzenete az ellenzéki vezetőknek

Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő arra kérte hétfőn az ellenzéki vezetőket, hogy határozottan utasítsák vissza Viktor Janukovics elnök "megalázó" ajánlatait, beleértve a kormányzati tisztségekre vonatkozókat.

A honlapján közzétett üzenetében Timosenko leszögezte: a nép nem azért ment ki a Majdanra (Függetlenség terére) tüntetni, hogy az ellenzék politikai vezetőit kormányzati pozíciókhoz jutassa.

Janukovics a múlt héten ajánlotta fel Arszenyij Jacenyuknak, a bebörtönzött politikus pártjának, a Haza (Batykivscsina) jelenlegi vezetőjének a kormányfői tisztet, Vitalij Klicskónak, az Ütés (UDAR) párt elnökének pedig egy miniszterelnök-helyettesi posztot javasolt.

"Az ukrán nép nem azért ment ki a térre, hogy az ellenzéki vezetőket tisztségekhez juttassa, és nem is a diktatórikus törvények eltörléséért. Az emberek azért mentek ki, mert gyökeresen meg akarják változtatni az életüket, hogy Ukrajnában igazságosságot és európai értékrendet teremtsenek. Újabb lehetőségük erre, mint amilyen most van, többé nem lesz" - hangsúlyozta Timosenko.

Kijelentette, hogy a politikusok még nem értették meg, hogy az emberek céljaik eléréséért most készek feláldozni életüket, egészségüket és személyi szabadságukat.

"Értem az emberek törekvéseit és teljességgel támogatom azokat. A válságból az egyetlen kivezető út, ha az összes politikus teljes mértékben teljesíti az ukrán nép minden követelését" - szögezte le a volt kormányfő.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×