eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Románia és Bulgária schengeni csatlakozása mellett foglalt állás az Európai Parlament

Románia és Bulgária schengeni övezethez történő csatlakozását támogató határozatot fogadott el az Európai Parlament csütörtökön, brüsszeli plenáris ülésén.

A témáról ugyanaznap kiadott közleményben mind a Fidesz EP-delegációja nevében nyilatkozó Gál Kinga, mind az MSZP EP-delegációjának vezetője, Tabajdi Csaba elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU kettős mércét alkalmazzon tagállamaival szemben.

Miközben az unióhoz 2007-ben csatlakozott Románia és Bulgária az Európai Bizottság és az EU-tagállamok többségének értékelése szerint is eleget tesz a Schengen-tagság kritériumainak, Hollandia és Finnország ellenállása miatt eddig nem született döntés a két ország befogadásáról a belső határellenőrzéstől mentes övezetbe.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×