eur:
394.5
usd:
363.59
bux:
65583.52
2024. március 19. kedd Bánk, József

Nem keresik tovább az eltűnt magyar hegymászót

Nem keresik tovább a Himalájában eltűnt Várkonyi Lászlót - erről Sárközy Péter pekingi magyar főkonzul tájékoztatta az InfoRádiót, miután telefonon beszélt az alpinista társával, Klein Dáviddal. Várkonyi Lászlót hétfőn, 7000 méteres magasságban sodorta el egy jégtömb a Mount Everest Északi Nyergében.

A kínai hegyi mentők befejezték a Várkonyi László utáni kutatást, mivel nem látnak reményt arra, hogy élve megtalálják a magyar hegymászót. A hatóságok hamarosan kiállítják azt a dokumentumot, amely szerint az oxigénpalack nélküli hegymászás magyar magassági rekorderét halálos baleset érte - mondta az InfoRádiónak Sárközy Péter pekingi magyar főkonzul.

Sárközy Péter telefonon beszélt Várkonyi László hegymászótársával, Klein Dáviddal, aki ugyancsak megsérült a nepáli idő szerint hétfőn, valamivel déli 12 óra után történt balesetben. Elmondása szerint az alpinista, aki hamarosan visszautazik Magyarországra, fizikailag jól van, de nagyon megviselték a történtek.

A pekingi főkonzul hozzátette: arról, hogy mikortól keresik tovább Várkonyi László maradványait, egyelőre nem kapott információt.

A két magyar sportember a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készült.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×