eur:
389
usd:
361.4
bux:
68585.28
2024. május 7. kedd Gizella

Terrorista-kiképzésről mutatott videót az ABC amerikai csatorna

Videofelvételt mutatott be az ABC amerikai tévécsatorna annak a nigériai fiatalembernek a terrorista kiképzéséről, aki tavaly karácsonykor megpróbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító repülőgépet 289 emberrel a fedélzetén. Egy amerikai hírszerzési tisztségviselő közölte: a képsorok első vizsgálata alapján a felvétel hiteles, de azt nem tudni, hogy mikor és hol készült.

Az ABC szerint a felvételt az al-Kaida arab-félszigeti szárnya rögzítette, és a tévécsatorna egyik jemeni munkatársához juttatta el. A fiatalember az alsóneműjébe rejtett robbanószerrel kísérelte meg felrobbantani a repülőgépet. Tette elkövetésében a repülő utasai akadályozták meg. A detroiti vádesküdtszék tömegpusztító fegyver használatának kísérletével és gyilkossági kísérlettel vádolja a férfit, akit életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetnek, ha bűnösnek találják.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×