eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hasznos is lehet a vulkánkitörés - helyzetkép Izlandról

Az izlandiak hétköznapjait szinte nem is érinti a vulkánkitörés - mondta az InfoRádiónak Bajomi Lázár Dávid, a Skandináv Utazási Központ Reykjavíkban tartózkodó ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a szigetország turizmusát hosszú távon biztosan segítette a tűzhányó aktivitása.

Fellendülhet Izland turizmusa, mert az Eyjafjallajökull vulkán kitörése miatt a szigetország sokat szerepel a világsajtóban, így sokan kedvet kaphatnak ahhoz, hogy Izlandra látogatassanak - mondta az InfoRádiónak a Skandináv Utazási Központ Reykjavikban tartózkodó ügyvezető igazgatója. Bajomi Lázár Dávid hozzátette: katasztrófaturizmusról nem lehet beszélni.

Reykjavíkban nem lehet érezni abból semmit, hogy kitört egy vulkán, az élet normálisan zajlik, az emberek hétköznapi tevékenységét nem befolyásolja mindez, de az igaz, hogy többet figyelik a híreket - fejtette ki.

A tűzhányó 15 kilométeres körzetében élőket, mintegy 700-800 embert érintett a vulkánkitörés. Az ott élők nagy része mezőgazdasággal foglalkozik, az állatokat zárt helyre vitték, így nem keletkezett kár - emelte ki Bajomi Lázár Dávid.

A Skandináv Utazási Központ ügyvezető igazgatója szólt arról is, az a paradox helyzet alakult ki, hogy szinte egyedüliként Izlandot nem érintette a légtérzár, mert a hamufelhőt a kontinens felé fújta azt a szél. Az exportban 2 napos késés volt tapasztalható, de ez a gazdaságot nem érintette hátrányosan - tette hozzá.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×