eur:
389.07
usd:
361.84
bux:
68534.81
2024. május 8. szerda Mihály

Továbbra is feszült a belpoliitkai helyzet Thaiföldön

Thaiföldön katonák szállták meg a főváros pénzügyi negyedét, miután az elűzött kormányfő hívei közölték, hogy a rendkívüli állapot ellenére ismét demonstrációt tartanak a héten. Bangkokban egy héttel ezelőtt 24 ember halálát követelték az ellenzékiek és a hadsereg közötti összecsapások.

 A hadsereg vezetője tegnap bejelentette: határozottan fellépnek azon tüntetők ellen, akik abba a városrészbe merészkednek. Egy fotóriporter látta, amint több száz katona szállja meg azt a főközlekedési útvonalat, amely ahhoz a bevásárlóközponthoz vezet, amit a kormány lemondását követelő ellenzékiek 17 napon át elfoglaltak. A thaiföldi fővárosban formálisan rendkívüli állapot van érvényben, de a főváros idegenforgalmi és üzleti központját megszállva tartó tüntetők figyelmen kívül hagyják ezt.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×