eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Obama elégedett a kormányával

Barack Obama amerikai elnök szerint az Egyesült Államok gazdasága a stabilizálódás jeleit mutatja azután, hogy évtizedek óta a legmélyebb válság sújtotta.

"Biztonsággal kijelenthetjük: visszaléptünk a szakadék szélétől" - fogalmazott Obama a kaliforniai Beverly Hillsben a Demokrata Párt adománygyűjtő rendezvényén.

Meglátása szerint némi nyugalom állt be, amely korábban nem volt meg; nincs küszöbön katasztrófa, az amerikaiak kevésbé aggódnak jövőjük miatt.

A gazdaság szerinte már érezhető stabilizálódását ahhoz kötötte, hogy új kormánya eredményesen tevékenykedett. Úgy fogalmazott, hogy kormánya legalább annyit vagy még többet ért el az első négy hónapban, mint bármelyik kormány Franklin Delano Roosevelt 1930-as évekbeli elnöksége óta. Elmondta, hogy az általa kezdeményezett és a kongresszus által három hónapja jóváhagyott gazdaságösztönző csomag elkezdte kifejteni jótékony hatását.

Arról is beszélt, hogy bár biztatóak a jelek, nem szabad az eddigi eredmények után megpihenni, még sok a teendő a pénzügyi rend helyreállítása érdekében. Kifejtette, hogy kormányának sok feladata van még egyebek mellett az egészségügy és az oktatási rendszer reformja terén, valamint az ország külföldi olajtól való függőségének csökkentése tekintetében.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×