eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Romániában is megjelent az új influenza

Romániában is felbukkant az új típusú influenza vírusa; a betegséget egy 30 éves nő szervezetében mutatták ki, aki a hét végén érkezett haza New Yorkból - közölte szerdán a román egészségügyi miniszter.

A bukaresti Cantacuzino intézet laboratóriumában azonosítottuk az A/H1N1 influenza első esetét - jelentette be Ioan Bazac sajtótájékoztatón. A mintát még alaposabb vizsgálatnak vetik alá Londonban, de - mint a miniszter elmondta - 99 százalékos bizonyossággal megállapítható, hogy a fiatal nő az új típusú influenza vírusával fertőződött meg. Két kisgyerekét megfigyelés alá helyezték.

Közben két másik országból is újabb megerősített újinfluenzás esetekről érkezett hír.

Görögországban egy egyetemistáról bizonyosodott be, hogy vírushordozó. Õ a harmadik megerősített eset a mediterrán országban. Kórházban ápolják, állapota nem súlyos a görög egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint.

Szingapúrban is megjelent a kór; egy 22 éves nő szervezetében mutatták ki a H1N1 vírust. Ez az első megbetegedés a városállamban. A beteg kedden érkezett haza New Yorkból. Egészségügyi zárlat alá helyezték, állapota stabil. "Nem ez lesz az utolsó újinfluenzás eset Szingapúrban, hacsak nem tiltjuk meg az embereknek, hogy utazzanak" - mondta a délkelet-ázsiai városállam egészségügyi minisztere.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×