eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fico előhúzta a magyar kártyát

szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) nevetségesnek tartja Robert Fico kormányfő igyekezetét, hogy mesterséges vitát gerjesszen a Kárpát-medence földrajzi megjelölésről. A párt szerint ez nem más, mint a magyar kártya megjátszása az európai parlamenti (EP) választás előtt és a figyelem elterelése szlovák kormány tagjainak korrupciós ügyeiről.

Az MKP azt javasolja a Szlovák Köztársaság kormányának, hogy foglalkozzon a Szlovák Köztársaság állampolgárainak valódi problémáival, például a munkanélküliség növekedésének megakadályozásával, új munkahelyek teremtésével és a gazdasági válság következményeinek enyhítésével - olvasható az MKP kedden kiadott nyilatkozatában, amelyet Dunajsky Éva szóvivő jegyez.
A szlovákiai magyar párt szerint a "kormányfő által kiváltott hisztéria" csak a kormánytagok botrányainak elkendőzésére, illetve a figyelem elterelésére szolgál.

Az MKP nyilatkozatával Robert Fico hétfői sajtóértekezletére reagált, amelynek témáját Orbán Viktor szombaton Esztergomban, a Fidesz és a Magyar Koalíció Pártjának közös kampányrendezvényén elhangzott szavai alkották. A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben.

Robert Fico szlovák kormányfő erre reagálva hétfői kassai sajtóértekezletén azt mondta: Orbán Viktor és Csáky Pál, az MKP elnöke a Kárpát-medencét egy képzeletbeli területi egység szintjére emelte. Szerinte "abszurd", hogy bárki is valamiféle "fiktív államnak" minősítse a Kárpát-medencét, ez az álláspont veszélyt jelent Szlovákia számára. Jelezte: Pozsony diplomáciai lépéseket tervez ez ügyben.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×