eur:
389.57
usd:
364.05
bux:
68129.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét teljes az összhang Merkel és Sarkozy között

Berlinben a két koalíciós partner között ismét vitát váltott ki Törökország uniós felvétele. A kancellár ugyanis a francia államfő részvételével tartott ifjúsági nagygyűlésen ismét kijelentette, hogy a jelenlegi helyzetben csupán különleges partneri viszonyt tud elképzelni Ankarával.

A német kancellár vezette CDU sohasem titkolta, hogy ellenzi Törökország teljes jogú felvételét az Európai Unióba. Vasárnap a francia és a német konzervatív ifjúsági szervezetek közös nagygyűlésén is ennek a véleményének adott hangot Angela Merkel, és leszögezte, hogy a szoros kapcsolatot különleges partneri viszony kialakításával kellene intézményesíteni.

Hasonló szellemben nyilatkozott vendége, Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök is, hozzáfűzve, hogy véget kell vetni az ankarai kormány hitegetésének.

Merkel és Sarkozy álláspontja megegyezett abban is, hogy a jelenlegi helyzetben nincs lehetőség az Európai Unió további bővítésére. A kancellár ehhez csak annyit tett hozzá, hogy ez alól Horvátország jelenthet kivételt.

A két politikus a küszöbön álló európai parlamenti kampány keretében vett részt a francia és német konzervatív ifjúsági csoportok közös nagygyűlésén Berlinben. Diplomáciai megfigyelők ebből azt a következtetést vonták le, hogy a korábbi súrlódások után ismét szoros az együttműködés Sarkozy és Merkel között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Erre nagyon kell figyelni a magyar cégeknek: fontos határidő közeleg, a biztonságuk a tét

Erre nagyon kell figyelni a magyar cégeknek: fontos határidő közeleg, a biztonságuk a tét

A kiberfenyegetések száma arányosan növekszik azzal, ahogy a vállalkozások egyre szélesebb körben alkalmaznak digitális technológiát, ugyanis sok esetben ők az elsődleges célpontjai ezeknek a támadásoknak. Mára nincs olyan vállalat, amely ne nézne szembe kiberbiztonsági kockázatokkal, ezért vált az utóbbi időben egyre aktuálisabbá a vonatkozó EU-s szabályozás megújítása. A jellemző támadások természetéről, a vállalati kiberbiztonság erősítésének szükségességéről, az EU új irányelvéről, a NIS 2-ről, valamint annak magyar implemetációjáról Bor Olivérrel, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának kiberbiztonsági és kommunikációs szakértőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×