eur:
389.64
usd:
362.09
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem tudtak a legfelső vezetők a megvesztegetésről?

A Siemens konszern után most egy másik nagy német cég, a főleg gépjárműveket és autóbuszokat gyártó MAN irodáiban rendelt el házkutatást a müncheni államügyész, miután nagyértékű megvesztegetés gyanúja merült fel.

Az államügyészség utasítására a rendőrség nyomozói az MAN közel 40 németországi telephelyén, valamint három magánszemély lakásán tartottak házkutatást. Az adóhivataltól származó értesülések alapján felmerült ugyanis a kiterjedt megvesztegetés alapos gyanúja.

2002 és 2005 között a cég középszintű vezetői több millió euró csúszópénzt fizettek ki jutalék címén Németországon kívül, de csaknem egymilliót az országon belül is, hogy a közvetítők tegyenek meg mindent az MAN gépjárműinek megvásárlása, illetve a versenytársak ajánlatainak háttérbe szorítása érdekében.

Eddig nem közölték, hogy mely országok érintettek a botrányban. Az MAN vezetősége a házkutatást követően azt hangoztatta, hogy a legmesszebbmenőkig együttműködik a hatóságokkal az ügy maradéktalan felderítésében, ugyanakkor utalt arra, hogy a cég alkalmazottainak tilos bármilyen megvesztegetési kísérletben való részvétel.

Jól értesült források szerint úgy tűnik, hogy a Siemensszel ellentétben a MAN legmagasabb rangú vezetői nem érintettek a botrányban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×