eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Annyit isznak a katonák Afganisztánban, hogy nem tudnak harcolni

Hivatalos jelentések szerint a német katonák annyit vedelnek, hogy képtelenek ellátni feladatukat Afganisztánban. Ráadásul étrendjük sem mondható éppen egészségesnek, ezért túl kövérek ahhoz, hogy harcoljanak.

A német parlament jelentéséből kiderül: 2007-ben az Afganisztánban szolgáló 3500 német katona összesen 804 ezer liter sört és 90 ezer üveg bort (!) fogyasztottak el. Csak a tavalyi év első hat hónapjában 1,8 millió liter sört kellett az afgán frontra szállítani Németországból, miközben a brit és az amerikai katonai bázisokon szigorú alkoholkorlátozás van érvényben.

"Igen, igaz, hogy a német katonáknak engedélyezett Konduzban napi két doboz sör elfogyasztása" - ismerte be Rainer Zaude alezredes.

A német katonák fizikai állapotáról már korábban is érkeztek lesújtó hírek. Egy márciusban közzétett jelentés szerint a 18 és 29 év közötti katonák 40 százalék túlsúlyos, míg a hasonló korú civil lakosság körében ez az arány "csak" 35 százalékos.

A riport megállapította: a Bundeswehr tagjai sörön és kolbászon élnek, a zöldség és gyümölcs pedig szinte teljesen hiányzik az étrendjükből, de a túlburjánzott bürokrácia is szerepet játszik a katonák passzív életmódjában.

Azt is rebesgetik, hogy a német hadtest nem tudja ellátni fő feladatát, vagyis azt, hogy kiképezze az afgán rendőrséget. A kísérletet szánalmas csődnek nevezte a KSK kommandósok parancsnoka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×