eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Slota megint a magyarokkal riogat

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke ismét magyarveszéllyel riogatta a szlovák nemzetet. Jan Slota szerint Dél-Szlovákia könnyen második Koszovóvá válhat.

Jan Slota, a szlovák nemzet atyjának is kikiáltott Andrej Hlinka katolikus pap és politikus halálának 70. évfordulójára szervezett rózsahegyi ünnepségen mondott beszédében ismét magyarveszélyről beszélt.

Az emlékünnepséget a Szlovák Nemzeti Párt és a Matica Slovenská szervezte. A rendezvényen a Szlovák Testvériség, azaz a Slovenská pospolitost szélsőjobboldali szervezet aktivistái is felvonultak.

Slota ünnepi beszédében a többi között kifejtette, hogy ha a Fidesz nyeri a soron következő magyarországi parlamenti választásokat, akkor Dél-Szlovákia könnyen lehet a második Koszovó.

Az SNS elnöke szerint a szlovák hadseregnek erre fel kéne készülnie és többet kellene gyakorolnia. Slota a SITA hírügynökség jelentése szerint kijelentette: a magyar soviniszták, Orbán Viktorral az élükön arra készülnek, hogy Szlovákiából kiszakítsanak egy területet.
Slota tehát úgy véli: az Orbán Viktor vezette legerősebb magyar ellenzéki párt Szlovákia területi integritására törekszik.

A Markíza szlovák kereskedelmi televízió Bárdos Gyulát, a Magyar Koalíció Pártja frakcióvezetőjét is megszólaltatta, aki azonban nem kívánt érdemben reagálni Slota populista nyilatkozataira, mondván, hogy az MKP nem akar hozzájárulni Slota népszerűsítéséhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek - díjmentes, interaktív online előadás

Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek - díjmentes, interaktív online előadás

Sokan szeretnének a mostani tőzsdei árfolyammozgások idején is kiharapni egy nagy falatot az elérhető tőzsdei profit tortájából, de kevesen veszik a fáradságot, hogy kereskedési tervet készítsenek, legyen szó akár rövidebb vagy hosszabb távú befektetésről. Legtöbben össze-vissza, az őket érő impulzusok alapján, rendszer nélkül kereskednek. Részben ez az oka annak, hogy a legtöbb kereskedő veszteséges. Webináriumunkon megismered a stratégiaépítés témakörét és legfontosabb lépéseit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×