eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Grúzia: mégsem kezdődött meg az orosz csapatok kivonulása?

Az orosz védelmi minisztérium cáfolta, hogy megkezdődött volna az orosz csapatok kivonása Dél-Oszétiából. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Moszkva részleges csapatkivonást kezdeményezett.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője azt mondta az Interfax hírügynökségnek: az 58. hadsereghez tartozó egységek kivonásának részletein most dolgoznak, kivonásukról a helyzet stabilizálódásának függvényében döntenek majd.

Ellentmondó hírek

Korábban egy magas rangú illetékes - ugyancsak a védelmi tárcától - azt nyilatkozta, hogy megkezdődött a részleges csapatkivonás.

Az illetékes szerint azokat az alegységeket tervezték kivonni Grúzia területéről, amelyek jelenlétére már nincs szükség Dél-Oszétiában.

Azelőtt Vjacseszlav Boriszov vezérőrnagy azt közölte: a menetoszlopok Dmitrij Medvegyev elnök utasítása nyomán Chinvaliból elindultak Oroszország felé.

A frontvonalon bevetett katonák parancsnoka hozzátette: mivel sok orosz katonáról van szó, a kivonulás nem fog rövid időn belül befejeződni.

Grúz források szerint azonban az oroszok csak erőiket csoportosítják át. Szemtanúk megjegyezték azt is, hogy Gori környékén az orosz katonák száma láthatóan csökkent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×