eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Amerikát elkapta a radarépítési láz

Nagy teljesítményű radarrendszert telepít az izraeli Negev-sivatagba az Egyesült Államok, a berendezéseket amerikai katonák működtetik majd - értesült a Háárec című izraeli lap.

Az újság úgy tudja: a katonai fejlesztéssel a mostani 900 kilométer helyett már 2000 kilométeres távolságból érzékelhetőek lennének a zsidó államra kilőtt rakéták, ami értékes pluszperceket adhat a védelem számára.

Szakértők szerint a radarrendszert legkésőbb jövő év elején állítják hadrendbe Izraelben. Amerikai katonák most először fognak tartósan Izraelben állomásozni.

Az Egyesült Államok csütörtökön írta alá Lengyelországgal azt a megállapodást, amely szerint tíz amerikai elfogórakétát telepítenek lengyel területre. A fegyverek a csehországi pajzzsal együtt az európai rakétavédelmi rendszer részei lesznek.

Amerika a Csendes-óceánon is fejleszti többlépcsős rakétavédelmi rendszerét, amelybe nagy teljesítményű radarok, továbbá földi telepítésű és hajóról indítható rakéták tartoznak, de tesztelik a repülőgépről kibocsátott lézersugarat is.

Közben az iráni állami televízió bejelentette: a perzsa állam megnövelte harci repülőgépei hatósugarát, így most képesek utántöltés nélkül elrepülni Izraelig és vissza. A zsidó állam mintegy 1000 kilométerre fekszik Irántól.

Az idézett tábornok a részleteket nem árult el. Ilyen hatósugarat a szárnyakhoz vagy a géptörzshöz erősített külső üzemanyagtartályokkal lehet elérni, amelyektől meg lehet szabadulni, ha kiürültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×