eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Két ember meghalt a szlovákiai ítéletidőben, áldozatok Lengyelországban is

Súlyos károkat okozott Szlovákia nyugati részén az éjszakai vihar, egy zenei fesztiválon két embert halt meg. Lengyelországban legalább három áldozatot követelt a vihar.

A Pöstyénhez (Piestany) közeli Jaslovské Bohunicén éjfélkor csapott le a szélvihar és a jégeső a Hardfest zenei fesztivál résztvevőire.

A szabadtéri színpad és a szomszédos sátortábor térségében álló fák letört ágai az emberekre zuhantak, két fiatal a helyszínen szörnyethalt, egy embert pedig súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

Három halott Lengyelországban

Legkevesebb három ember halálát követelte Lengyelországban az ítéletidő, sokan megsebesültek. A heves viharok, eső és jégeső különösen az ország déli és középső részén okozott súlyos károkat, több száz épület megrongálódott, több ezer fa kidőlt, a tűzoltóknak mintegy kétezer esetben kellett kivonulniuk.

Kalinában életét vesztette egy férfi, amikor nyaralójára zuhant egy fa. Rusinowicéban egy 20 éves nőt a tető lehulló darabjai sebeztek halálra, a lódzi vajdaságban pedig halálos áramütést szenvedett egy asszony, amikor egy szél által leszakított villanyvezeték ráesett.

A kidőlt fák sok helyen elzárták az utakat és a vasúti pályát. Czestochowa mellett egy heves széllökés lelökött az útról egy autóbuszt, két utas megsérült. Az ország középső részén villámcsapások miatt mintegy száz fa kidőlt.

Károk Ausztriában és Olaszországban

A dél-ausztriai Karintia tartományban szombatra virradóra rekord mennyiségű csapadék hullott, kőomlások és földcsuszamlások utakat zártak el.

Az észak-olaszországi Udine tartományban, Digano mellett egy hirtelen megáradt patak elöntötte öt vakációzó osztrák vendég autóját. A turisták a kocsi tetejére menekültek, ahonnan katonai helikopter mentette ki őket, sértetlenül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×