eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szembemegy a kormánnyal a Tesco

Nem akar eleget tenni a brit kormány javaslatának a Tesco. A kabinet, egyetértésben a szigetország lakosságával, azt kérte a cégektől, hogy csökkentsék az üzleteikben ingyenesen szétosztott műanyag szatyraik számát. A vállalat egyébként Írországban és Kínában már megtette ezt.

Nem akarja csökkenteni a forgalomba kerülő műanyag szatyrai számát a Tesco, noha a londoni kormány egy javaslata arra biztatja a boltokat, hogy alkalmazzanak környezetvédő megoldásokat.

A szatyrok elleni kampányt támogatták a pártok vezetői, a fogyasztók túlnyomó többsége és a lakóközösségek is. Eszerint a vásárlók pontokat kapnának bankkártyájukra, ha saját szatyrot visznek magukkal, és nem az ingyenesen elvihetőeket veszik igénybe.

A Tesconak ez azért nem tetszik, mert így kevesebb szatyrot tud szétosztani a pénztáraknál. Az áruházlánc hozzátette: szeptember óta már 23 százalékkal csökkentette a pénztáraktól elvihető ingyenszatyrok számát. Múlt hónapban kétszázmilliót vittek el belőlük, ami évi 2,4 milliárd szatyrot jelent. 2007-ben három-, 2006-ban pedig négymilliárd volt ez a szám.

Joan Ruddock környezetvédelmi miniszter nemrég kijelentette: azt szeretné, ha az áruházláncok 70 százalékkal csökkentenék "szatyorforgalmukat". Ezt is fölülmúlva volt olyan cég, amely 80, és olyan is, amely 95 százalékkal fogta vissza a kiosztott szatyrok számát.

Miközben pedig az Egyesült Királyságban nem akar eleget tenni a miniszteri kérelemnek a cég, addig kormányzati nyomásra Írországban és Kínában már jelentősen csökkentette az "eladott" szatyrok mennyiségét.

Vannak egyébként olyan boltjai is a Tesconak, ahol nem vehetnek el ingyen annyi szatyrot a vásárlók, amennyit akarnak, hanem kérniük kell azt, ha szükségük van rá.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×